Düzce'de Sürdürülebilir Çevre Çalıştayı

Düzce’de Sürdürülebilir Çevre Çalıştayı

Düzce Üniversitesi 10. yıl etkinlikleri kapsamında “Düzce’de Sürdürülebilir Çevre Çalıştayı” 5 Mayıs 2016 tarihinde, 09:00-15:00 saatleri arasında Üniversitemiz Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çevre Mühendisliği Bölümümüz tarafından Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, davetli konuşmacı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Duran Karakaş, Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Taşpınar, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeref Keskin, davetli konuklar, misafir öğretim üyeleri, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, Çalıştay’da çevreyle ilgili önemli sunumların yapılacağını dile getirdi. Prof. Dr. Duran Karakaş, hızla artan dünya nüfusunun sürekli enerji ihtiyacı doğurduğunu belirterek ülkelerin bu ihtiyacı gidermek için çeşitli yollarla enerji ürettiğini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının çok etkin kullanılamadığını ve enerji üretiminde daha çok fosil yakıtların tercih edildiğini ifade eden Karakaş, bu durumun çevreyi olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi. Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Taşpınar’ın “Düzce’de Çevre Araştırmaları” konulu sunumuyla devam etti. Düzce’nin birçok konuda kirliliğe maruz kaldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Taşpınar, Çevre Mühendisliği Bölümü olarak bu konuda kendilerine sorumluluk addediklerini belirterek çevre kirliliği kontrolü ve çevre teknolojileri alanında yaptıkları çalışmalar ve gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeref Keskin, Melen Havzasındaki çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Ufuk Akmaz ise İl Müdürlüğü olarak bölgede yapılan faaliyetler ve hedefledikleri yeni projelerden bahsetti.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Emrah Gül’ün “Tarımsal Kaynaklı Kirliliğin Önlenmesi” konulu sunumuyla başladı. İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalardan söz eden davetli konuşmacı, çevre alanıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. İkinci oturumun diğer konuşmacısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Erdinç Sercan, çevre ve biyoçeşitliliğin tanımını yaptığı sunumunda,m üdürlük olarak doğanın korunması adına yapılan faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendiren Erdinç Sercan, Düzce’deki biyoçeşitlilik ile ilgili paylaşımlarda bulunarak konuşmasını sonlandırdı.